Fotoğrafım
Türkiye
"Sen alemde benim ünümü duymadın mı hiç? Ben hiç kimse değilim, ben hiçim hiç." Celaleddin Rumi

11 Nisan 2010 Pazar

aa naber?? :(

az tanışıklık sıkıntı bi durum.
bu Alpay Erdem in bahsettiği az ünlülük gibi bir şey.. ["kız bana bakıyor ama tanıdığı için mi bakıyor, beğendiği için mi bakıyor anlayamıyorum hiç.."]
mesela tanışmışsındır biriyle zamanın birinde, ama değil tanıştığın yeri adını bile unutmuşsundur neredeyse, yine de her gördüğünde bi baş selamı olsun vermek zorunda hissedersin kendini.. hele ki ezkaza asansöre falan binersiniz birlikte mesela, beyninde "kimdi, kimdi" diye danseden sorularla "naber nasılsın, hangi dersleri aldın" muhabbetleri döner, ve sen hitap gerektiricek bi cümleye kaymamak için oldukça kısa cümlelerle, yapabileceğin hataları kapatacak kibar gülümsemelerle yolculuğun bitmesini beklersin. ha belki karşındaki de hatırlamıyordur zaten senin adını da, nezaket müessesi dahilinde söylenilemediğinden hiç, bir gizem olarak kalır bu durum siz selam vermeyi karşılıklı olarak çaktırmadan kesene kadar.
bir de arkadaşın arkadaşı durumları vardır mesela.. direkt "arkadaş" levelındaki insan yakınsa zaten, onun arkadaşı da can olur kısa sürede gerçi ama bu ayrı mesele. fazla yakın olmadığınız arkadaşınızın fazla yakın olmadığı arkadaşıyla tanıştığınızda iş biraz çetrefilleşir. kankalık organizasyonlarından mütevellit ismini unutmanız gibi bi durum yoktur zaten ama karşılıklı iki kelam edicek bi ortam da doğmamıştır. sonra kaderin bir oyunu olarak bu insanla serviste aynı yöne gidecekken karşılaşıverirsiniz! Allahım nasıl bir trajedi.. örneğin bir önceki kategorideki insan olsa yine bir baş selamıyla sıyırıp geçersin yerine ama bu durum öyle mi? "aa naber" diye yalandan şakıyarak zorlama muhabbetlerin kasılacağı bir yolculuk başlamış olur. sonra gelsin muhabbet arası stresli sessizlikler, yolu izleme ritüelleri. ha olur a, aynı durumda bulunduğumuzu düşünen yarı zamanlı yol arkadaşlarım bu postu okumak durumunda kalır, "benden mi bahsediyo la bu" diyerek derin düşüncelere garkolur, yüzyüzeyken gelip sorsa söyleyeceğim "hayır hayatıım saçmalama, heralde sen değilsin"imi peşinen burdan söylemiş olim o zaman ben:
"hayır hayatımm yaa ne alakası var senle saçmalama allasenn :))"
zaten yanlış anlaşılmasın, farkındaysanız az da olsa muhabbetiniz olan insanlardan bahsetmiyorum, sadece isim bilgisine sahip olduğunuz kısıtlı ilişkilerden bahsediyorum. (böyle de yırtarım)
ha olmaz mı, bu tip kısa muhabbetler sayesinde karşındakini tanıma fırsatını bulursun, yeni yeni inci gibi arkadaşlıkların temelleri atılır falan, onlar başımız üstüne.. yine de genel tecrübelerim dahilinde az tanışıklıktan haz etmem, mıy mıy konuşarak karşımdakine de ettirmem.. çok kankalık candır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder